Wat is geluk?

Zo dat is meteen een heftige vraag! En ook niet in 1 blog te beschrijven denk ik. Geluk zit voor mij in kleine dingen. Een groot huis, een dikke bankrekening en een vette auto maken mij echt niet gelukkig, het is makkelijk als je een dikke bankrekening hebt en niet hoeft na te denken over je uitgaven maar maakt het gelukkig?

Ik heb in mijn leven vaak moeten vechten voor geluk en heb een hoop periodes gehad waarin ik doodongelukkig was, op dit moment zelfs ben ik doodongelukkig. Maar ik kan wel momentjes pakken dat ik even een golf van geluk voel.

Topmoment

Dit is zo’n moment:

Een golf van ‘happiness’ gaat door mijn lijf als een van mijn katjes lekker wil knuffen, gewoon uit eigen beweging dat een diertje bij je komt zitten, geniet van de kroeltjes die ze krijgt… dat is 1 van de momenten waarop ik puur geluk voel, daar kan geen Mercedes tegenop!

Een lief berichtje van een goede vriend of vriendin kan mij ook een gelukkig gevoel geven, dat iemand even laat weten dat hij/zij jouw waardeert om wie je bent of wat je doet.

Iets voor iemand doen maakt mij ook blij, het geeft voldoening en dat gevoel maakt weer gelukkig. Maar het zijn voor mij vaak moment opnames. Een lange tijd geluk voelen is wat lastiger, zeker als je in een situatie zit waar je niet uitkomt, waar je bijna iedere dag mee geconfronteerd wordt, en er geen achterdeur is waar je zomaar uit kunt lopen.

De weg naar geluk, of soms het gevecht wat je met jezelf moet aangaan kan een lange en moeilijke weg zijn, Ik sta aan het begin van die weg… vastbesloten nu echt een keer voor mijzelf te kiezen, te gaan voor geluk, mijn eigen geluk!┬á En mocht ik het een keertje niet weten, dan komt vast 1 van mijn katjes even op schoot kroelen om mij te herinneren aan dat geluk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *