Maatje gezocht

Je hebt er lang over nagedacht en ja je wilt een maatje ( of 2) een warm huisje bieden. Het lijkt jouw wel wat om een kat in huis te hebben die je moet verzorgen en waar je lekker mee kan knuffelen. Maar waar vindt je zo’n maatje?

Het asiel

Wat is nou een betere plek om een kat te vinden die bij je past? Juist het asiel!
Als vrijwilliger van een dierenasiel ben ik een groot voorstander van het adopteren van een kat vanuit het asiel. Voor mens en dier zitten er behoorlijk wat voordelen aan.

Wat voordelen op een rij:
– Katten zijn inge├źnt.
– Katten zijn gecastreerd/gesteriliseerd of je krijgt een tegoedbon mee als het katje nog te jong is voor de castratie/sterilisatie.
– Vrijwilligers weten vaak veel over het karakter van een kat, en kunnen samen met jou kijken of er een match is, en of de kat goed bij de thuissituatie past ( kinderen, andere dieren, wel of juist geen tuin)
– Katten zijn al gechipt, je dient alleen de chip nog even op je eigen naam te zetten.
– De prijs van een kat is inclusief de enting, chip en castratie/sterilisatie (tenminste bij de meeste asiels) en die prijs is altijd nog lager dan dat je dit allemaal zelf zou moeten laten doen bij een dierenarts.
– Je krijgt netjes een entingsboekje mee en algemene info over katten.

Heel veel dierenasiels draaien op de inzet en liefde van vrijwilligers, en hoe fijn het ook is dat een katje van de straat naar een asiel gaat, het uiteindelijke doel van ieder asiel en kat is een gouden mandje vinden. Er wordt dan ook vaak gezegd; adopt, don’t shop’.

Waar begin ik met zoeken?

Je kunt er voor kiezen om naar een plaatselijk asiel te gaan en daar eens te gaan kijken naar een leuk katje, maar ik hoor vaak dat mensen het moeilijk vinden om naar een asiel te gaan met zoveel dieren. Daar is een oplossing voor!

Er is een speciale website waar een hoop dierenasiels bij zijn aangesloten en waar ze katjes op kunnen plaatsen, vaak met een verhaaltje over het katje en een handig lijstje ( kan bij kleine kinderen/kan op een flat/ kan met honden en ga zo maar door) Zo kun je lezen of een katje bij je past en in welk asiel het beestje zit, ook kun je gericht zoeken natuurlijk als je graag een kater wilt die met kleine kinderen kan. De site filtert dan alle katjes die daaraan voldoen.
Als je denkt dat een katje op de site wel eens een match zou kunnen zijn ga je langs bij het asiel.

De website is: dierenasiels.com
Veel plezier met het zoeken naar een geweldig katje!

Miauw!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *